Friday, April 7, 2023

Διδακτική Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης στο σχολείο μας στo πλαίσιo των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων eTwinning, “Ταξίδι στις πόλεις μας” και “My city, our cities"

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων eTwinning, “Ταξίδι στις πόλεις μας” και “My city, our cities”, οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής συναντήθηκαν με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, στο χώρο του σχολείου μας. Αρχικά, οι μαθητές παρουσίασαν τους εαυτούς τους και τα ενδιαφέροντά τους στο κέντρο ενός κύκλου, με μπαλάκι γνωριμίας. Έπειτα, οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στο σχολείο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες και ασκήσεις επικοινωνίας, ακρόασης, ομαδικότητας και συνεργασίας, με επίκεντρο το πολιτιστικό απόθεμα των δύο πόλεων, Ιωαννίνων και Τρίπολης. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών κατά τη συνεργασία τους, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του να ακούν και να κατανοούν την οπτική γωνία των άλλων και να εκτιμούν την ποικιλότητα και τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο τέλος, οι μαθητές έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ, ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση με τους συμμαθητές τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν είκοσι δύο (22) μαθητές του τμήματος Γ2 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής και είκοσι δύο (22) μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης.

Οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης: Μαρία Δελή ΠΕ11, Ελένη Τζανή ΠΕ02, Παρασκευή Παναγιωτοπούλου ΠΕ11.

Οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: Ειρήνη Αμοργιανιώτη ΠΕ02 και Καλλιόπη Μπεκιάρη ΠΕ79.01.

No comments:

Post a Comment