Monday, June 13, 2022

Συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» Διάζωμα

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «υιοθετούν» την πολιτιστική διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Ειδικότερα, οι μαθητές-τριες του Γ1 συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» κατά το σχολικό έτος 2021-2022 ανέπτυξαν τις εξής δράσεις:

  1. αναζήτηση σχολείων της ομογένειας για επικοινωνία και συνεργασία
  2. συλλογή πληροφοριών για τα αρχαία θέατρα και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων)
  3. δημιουργία έντυπου οδηγού για την πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου στην αγγλική γλώσσα
  4. δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού χάρτη της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου στην αγγλική γλώσσα
  5. ένταξη της δράσης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο "Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του τόπου μας. Παρελθόν και Παρόν"

Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν τα εργαλεία (οδηγός, διαδραστικός χάρτης) που θα επιτρέψουν την ψηφιακή ξενάγηση των μαθητών-τριών από άλλα σχολεία της χώρας αλλά και της ομογένειας, ώστε να γίνουν και εκείνοι πρεσβευτές του πολιτιστικού αποθέματος της Ηπείρου και της Ελλάδας.




No comments:

Post a Comment